Globalt minus Norge

De vil skape en bedre verden. De er i storbyer på mange kontinenter. De er ikke i Norge.

Egentlig bare en bildereportasje fra Occupy LSX. Men lurer du på hva Occupy-bevegelse handler om, se nedenfor – eller bruk lenkene ovenfor.

Merk deg for øvrig kunstnerisk aktivitet i campen, kildesortering, matbutikk, solcellestrøm, førstehjelpstelt, universitetstelt, meditasjonstelt, aktivitetsplan, oppslagsvegg og informasjonsteltet der vi donerte mobiltelefoner fra The 1% (Norge).

Bildeserie med 32 bilder — bla ved å trykke på pilene

‘Corporate greed’ er en av nøkkeltriggerne til Occupy-bevegelsen som sprer seg i land der innbyggerne mener at for mye går til for få. Det er vel derfor vi holder oss litt på sidelinjen her i Norge. Vi er de få.

De få fortsetter med å øke fortjenesten sin. Og flertallet – de som ikke får det bedre og bedre – protesterer ved å slå seg til på egnede steder i store byer. I London bor okkupantene nå på plassen foran St. Paul’s Cathedral – like ved London Stock Exchange. Der står de ansikt til ansikt med finanseliten. Samtidig sender okkupantene et signal til politikere som tar beslutninger som gavner de få. Og de kommer med forslag om hvordan en bedre framtid kan bygges. En framtid der budsjettkutt, urettferdighet og arbeidsledighet ikke er et økende problem og der politikerne ikke ignorerer borgerne sine.

Følg Occupy LSX på Twitter

Har du lyst til å delta? Her er oppfordrigen fra Occupy LSX:

  • Try to come with a friend or group of friends. If you are thinking of staying for a while bring plenty of food and water, wrap up warm and you may want to bring tents and a sleeping bag.
  • Bring your energy and excitement, and be ready to create a better world!
Vist 205 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Joda, det skjer litt i Norge også. De var forran Stortinget på den første store, globale dagen 15. oktober. NRK sa det var ca. 100 der, men Indymedia sier 750. Den grunnen jeg har hørt for det store spriket er at journalistene kom da det skulle starte, og gikk igjen tidlig, mens aktivistene kom utover dagen/kvelden og ble mange flere enn media så. De har vært utenfor Stortinget flere ganger etter det også.

Men jeg er helt enig: I verdenssammenheng (den eneste sammenheng som virkelig gjelder) er nesten alle i Norge en del av de 1%, og det er vi gjennom utnyttelse av de fattigste av de 99.

Annonse

Nye bilder