Nye bilder

Det kan vi snakke om senere

Vi møtte opp helt uten forventninger. Og det var like greit. For ingenting kunne forberedt på det som møtte oss på Kunstnernes Hus 18. april.

Okay. Vi var litt forberedt. Vi hadde lest invitasjonen. Som sa nordisk etno-noir, eksplosivt, basstungt, inderlig og vrient på en og samme tid. Ingen grunn til å late som om vi ble klokere av de ordene.

Ute i hagen vår

Med livsfilosofien ‘Alt er mulig’ kombinert med den grunnleggende holdningen ‘Alt tilhører fellesskapet’, finnes det faktisk ikke grenser for hva vi kan få til på Hippiehalvøya.

Dere tror meg ikke når jeg sier at det var opprinnelig plan at Ozzy Osbourne skulle spille i hagen vår sist helg men det var faktisk opprinnelig plan.

Hei Origo

Jeg pleide å leve livet mitt her. Sammen med de aller beste folka. Så tok jeg skrittet ut i virkeligheten – IRL – for å gjøre analoge ting og lage analoge greier.

Analog liste coming up

Mulig de innfødte ikke finnes

Webdagene 2013 skulle muligens handle om generasjonsskiftet. Som jeg tror dreier seg om dette at ungdommen nå til dags aldri har levd uten datamaskiner og mobiltelefoner. Men som kanskje dreide seg om noe annet. Hva vet jeg. Som vanlig var konferansen en slags metaevent i livet mitt. De snakker. Jeg fryder meg. Over at de snakker. Uansett hva de snakker om.

Vi kan hoppe raskt over konferansierene. Alle vet at jeg leder fanklubbene til Hr. Borgersrud og Hr. Lund, ergo var jeg vekselvis starstruck og begeistra mellom innleggene. Eller presentasjonene som mange kaller innlegg i dag.

Mens dere sov

… har Eilif og jeg og kanskje mest av alt PetPunk illustrert klimaforhandlingene de siste 20 årene.

Se filmen.

Yes They Can

Jeg spurte så mange som mulig under Webdagene 2012 om denne konferansen er spesielt bra eller om det er sånn konferanser faktisk er i våre dager. Og alle svarte Den er spesielt bra.

Og det er fint, siden det alltid er trist å være hun som aldri kommer seg ut blant folk og som derfor blir overveldet over alt fra ekstremt god kaffe til deilige foredrag nesten helt uten overflødige powerpointpresentasjoner.

Danke sehr

Rammstein i Oslo 19. februar var akkurat hva jeg trengte for å huske Es gibt mehr im Leben als dieses!

Les mer…

Globalt minus Norge

De vil skape en bedre verden. De er i storbyer på mange kontinenter. De er ikke i Norge.

Les mer…

Informasjonsarkitektane

Velkledde. Veltalende. Fremmedordutstyrte. Morsomme. Kanskje til og med velstående. Og i helt frittstående øyeblikk: nerdete.

Jeg ankom Webdagene 2011 en anelse mindre livredd enn i fjor. Og hadde samtidig skyhøye forventninger siden jeg i fjor ble slått i bakken av sirkusartister og amerikanske superforelesere.

Tilbake i kokosbolleland

Første kokosbolle etter ferien ble inntatt i solveggen utenfor Helga Eng mens jeg leste Natt&Dag og drakk kaffe kjøpt hos den hyggeligste kaffebarmannen på Blindern

Til inspirasjon: Uncivilisation og The Dark Mountain Project

Bitteliten oppdatering 2.8.12:

Sjølberging avlyst

Vi kunne valgt å tie. Men vi står heller fram med sannheten om vår aller første potethøst.

Stor var spenningen da vi utstyrt med bøtte og spade gikk ut i bakgården for å ta fatt på innhøstingen.

Og det ble ikke mørke

Stakkars, stakkars Ozzy. Jeg hadde tenkt å fortelle hele sannheten om hvor umåtelig trist det var å overvære Ozzy på Odderøya Live. Men så postet Politiken sin anmeldelse fra den danske konserten i dag, og jeg tenkte at mitt bidrag til å kommentere Ozzy, får bli å anbefale danskenes omtale av Mormor Ozzy:

Ozzy Osbourne gav den som metaltræt mormor

Og det ble lys

Det er kanskje ikke nødvendig å beskrive skuffelsen ved å oppsøke en restaurant i ødemarka bare for å oppdage at det er konsertkveld.

- Det er vel ikke blues? spurte jeg

- Hvor er du?

En gang på begynnelsen av 1990-tallet var jeg på Ekebergsletta med barna mine. En far var der også med sine barn. Og han hadde med seg en kassetelefon med antenne. “Han er sikkert lege”, sa jeg til barna mine. For på den tiden var det bare folk som vi måtte ha tak i øyeblikkelig som trengte mobiltelefon.

Da jeg var tenåring og var på interrail noen ganger på 80-tallet, hadde jeg absolutt ingen kontakt med noen hjemme i Norge fra jeg forlot Oslo og til jeg var tilbake. Men ingen var bekymret for meg av den grunn. Og da jeg var på Roskilde Festival på midten av 90-tallet, rett og slett forduftet jeg fra jordas overflate under hele festivalen. Enda jeg hadde små barn hjemme i Oslo. Og de overlevde helt fint.

Welcome to the Jungle

Potetplantene er cirka 80 cm høye nå

Og de er mange …

Pust i bakken på veggen

In en mørk hall sto og satt vi. For å oppleve Edvardas digitale kunst The Lolita Story.

Les mer…

Klump i halsen

Det er den tida på året. Når vi tenker Så fort det gikk. Og så tenker vi Ett år til neste gang. Deretter tenker vi i ganske mange uker på hvor fullstendig best i verden det er å være på Roskilde Festival.

Og noen ganger roper vi Kan dere slutte med å spørre om hvordan vi hadde det i gjørma! For vi har ikke vært i gjørma. Kun 1 stk én times regnskur som flinke-flinke festivalfolka hadde skrapt vekk fra festivalplassen da vi kom tilbake neste dag.

Flashback til 90-tallet

Oi. Ingen her er over 24 år. Tenkte vi. Men frydet oss over at Oslo-ungdommen hadde prioritert Oslo Live og Leftfield på sankthansaften.

En liten runde på konsertområdet på Akershus festning avslørte imidlertid det vi nok kanskje ante fra før: Mange flere enn oss husket Leftfield fra 90-tallet. I periferien på konsertområdet sto nølende gamle househuer og venta på gamle helter.

Sjølberging del 2

Så langt har minst åtte av 15 settepoteter resultert i livskraftige planter over bakken. Vi har ingen peiling på hvordan logikken er i potetverden. Kanskje flere av de åtte kommer fra et par poteter. Den som lever får se.

Sjølberging iverksatt

Takk til Jamie at home for inspirasjon til alternativ potetdyrking.

Leseguide:

Eventuelt en besettelseJeg kan ikke skylde på at første skudd var gratis. Jeg betaler 22 kroner hver gang. Men få ting er verdt 22 kroner så sterkt som kokosbollene på Helga Engs hus og UV-fakultetet på Blindern er.Les mer…

Det er håp for framtiden

Deilige timer på Hiphop-huset i kveld. Sjelden har vi sett en mer avslappet gjeng med egentlig nervøse barn og ungdommer. Framtiden må være hiphop, house, break og ballroom.

Takk og lov for at det finnes voksne som gidder å lære barn og ungdommer å leke seg gjennom livet. For sånn ser det ut fra utsiden. Fra innsiden er det helt sikkert knallhard trening.

Gatelangs

Følges av 20 medlemmer.

Det er nesten ingen grenser for hva det går an å observere på en kort strekning som tilbakelegges til fots to ganger daglig. Dette er sonen for observasjoner gjort på vei til og fra jobb eller annet.

For å være helt ærlig, handler gatelangs mer og mer om annet og mindre og mindre om til og fra jobb.

For å være enda mer ærlig, er gatelangs sonen der vi publiserer bilder som vi ikke vil at facebook skal slå kloa i.

På en måte er gatelangs også Grana.no elsewhere. Mer om sonen

Origo Gatelangs er en sone på Origo. Les mer
Annonse